Toekomstproef 2025: een dag vol inspiratie, smaak en verbinding

ChefsproVeggie en Mosquito in the room inspireerden foodprofessionals om plantaardig centraal te zetten

Toekomstproef 2

Op maandag 19 mei verzamelden horeca- en grootkeukenchefs zich in Sint-Niklaas voor Toekomstproef – een inspirerende netwerkdag rond plantaardige foodservice. Samen met Mosquito in the Room brachten we een krachtig programma met workshops, demo’s, fijne ontmoetingen en vooral: massa’s goesting om plantaardig naar een hoger niveau te tillen.

De toon werd gezet door Guido Francque, die het belang van zorg – voor jezelf én voor de planeet – krachtig verwoordde. Pieter-Jan Van Assche dompelde ons onder in de wereld van eetbare wilde planten en Amy Verbeke toonde hoe subtiele nudges in je menukaart en aanbod een groot verschil maken.

De kookdemo’s brachten meteen toepasbare inspiratie:

  • Paul Florizoone (Greenway) gesteund door Marisa Herman (Verstegen Professional), toonde aan de hand van smakelijke recepten hoe je kan 'Verlekkeren met plantpower'.
  • Steve Passchyn (Bonduelle Foodservice Benelux) gaf tips voor 'Groenere menukaarten in de horeca' en serveerde verrassende combinaties.
  • Full house voor Peter De Wandel en collega's (Ardo) die inspireerden met ideeën voor 'Salad bar en vegetable snacking'.

We blikken met veel trots terug op een geslaagde editie. Meer van dat!

Zin om zelf aan de slag te gaan?
👉 Download de fiches met de recepten van onze partners en proef het plantaardig potentieel!

Blijf op de hoogte