Boon voor U - wedstrijd voor Foodprofessionals
01.10.2025 - 31.10.2025een uitdaging voor de chefs van Antwerpse horeca, Gentse horeca & alle grootkeukens in Vlaanderen.

Alle deelnemende chefs zetten heel oktober hun lekkerste, toekomst-proef gerecht op de menukaart. Dat is een gerecht boordevol groenten en een plantaardig alternatief voor vlees, vis en zuivel. Wij (Mosquito in the room & ChefsproVeggie) inspireren met online coaching, staan paraat voor alle vragen, komen langs voor foto’s en zorgen voor een publieks- en mediacampagne.
Boon voor U slaat 3 bonen in 1 klap:
- Meer superlekkere plantaardige gerechten op het menu.
- Uitwisselen én inspiratie opdoen bij elkaar.
- En scoren op vlak van gezondheid én klimaat.
👉 Meer informatie via www.boonvoorU.be
👉 Aanmelden kan tot en met 10 september via deze link
De deelnemende restaurants en grootkeukens worden op het Eiwitfestival 3.0 extra in de schijnwerpers gezet.
Voor de horeca is er de publieksprijs, de vakprijs smakelijkste peulvruchtengerecht en de vakprijs lekkerste innovatieve gerecht.
Voor de grootkeukens en catering is er de vakprijs voor smakelijkste peulvruchten gerecht en de vakprijs voor lekkerste innovatieve gerecht
De prijzen worden uitgereikt na stemming door het publiek (horeca), interne selectie (grootkeukens) én door een professionele jury onder leiding van Pieter-Jan Lint, plantaardig genie, chef en auteur.
Let's talk eiwitten!
Eiwitten zijn bouwstoffen van ons lichaam. We halen ze uit vlees, vis, peulvruchten, kortom uit dierlijke én plantaardige producten. Met het verschil dat plantaardige eiwitten een positieve impact hebben op mens en milieu.
Boon voor U daagt de chefs van horeca en grootkeukens uit om betere eiwit-keuzes te maken. Dat kan door een lekker gerecht op het menu te zetten met een volwaardig alternatief voor vlees en vis. Denk aan schotels met bonen, kikkererwten en linzen, vlees- of visvervangers, noten, zaden, algen of wieren.
Zo kan iedereen ook buitenshuis wat vaker lekker plantaardig eten.