Gevulde perzik 2.0

In september daagden we alle chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme veggie interpretatie van een klassieker uit hun koksmuts te toveren. Uit de vele inspirerende recepten koos onze vakjury 5 winnaars.

🏆  Laurence Van Cauter | CultuurCafé De Grote Post
>> beats Gevulde perzik 80's style 

Gevulde Perzik Vegan Style 016
  •  15 personenp
  •  Voorgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Feestelijk, Beat the Classics
  •  15 personenp
  •  0minutenmin
  •  Voorgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Feestelijk, Beat the Classics

Ingrediënten

  • 15 halve perziken uit blik (op siroop is het lekkerst)
  • 1 kg knolselder (of knolselderblokjes - Ardo)
  • 8 el zonnebloemolie
  • 3 el Nori gemalen of vlokken - naar smaak
  • 240 gr kikkererwten - Ardo
  • 30 ml tamari (betere soort)
  • 50 gram mini kappertjes
  • 2 stengels witte selder, fijn gesneden
  • 20 gram Dyon mosterd
  • 100 gram veganaise
  • zwarte peper Lampong of Vadouvan - Verstegen, naar smaak
  • zout, naar smaak
  • erwtenscheuten (afwerking)

Methode

  1. Laat de perziken uitlekken.
  2. Bereid ondertussen de vulling: Snij de knolselder in grote kubussen (ongeveer 4x4cm). Meng samen met de (uitgelekte) kikkererwten, olie, nori, peper en zout. Bak 20 minuten in de oven op 190 graden.
  3. Plet met een pureestamper zodra ze uit de oven komen en laat afkoelen.
  4. Meng, eens afgekoeld, met de rest van de ingrediënten. Laat een uurtje rusten.
  5. Neem een perzikhelft. Leg er een goed gevulde lepel van het mengsel op. Werk af met een erwtenscheut.

TIP VAN ONZE PARTNER ELECTROLUX PROFESSIONAL:

Met de SkyLine Combi Oven behouden je groenten textuur, smaak, kleur en vitamines.
Bovendien bespaar tot 10% energiekosten!

Fotografie
Foodphoto
Foodstyling
Foodphoto

Blijf op de hoogte