Libanese sharing appetizers
In deze Midden Oosterse sharing brengt Sumac een friszure toets met hints van citrus, gember, limoen en kruidnagel. Een warme aanvulling op je menukaart.
Ingrédients
- Butternut / Sumac / olijfolie / pompoenpit / limoen / zeezout / granaatappelpitten / peper zwart Lampong
- Hummus / Muhammara / Kalamata olijven / olijfolie / pistachepitten / Sumac / munt / WSB Chermoula
- Baba Ganoush of Zaalouk / cashew / munt / platte peterselie / Chili flakes
- Falafel
- Flatbread of Turks brood of Pinsa
Méthode
- Reinig de pompoen grondig maar schil hem niet. Snij in de lengte door en ontpit. Snij het vruchtvlees in partjes 8 cm lang en 3 cm breed. Meng met olijfolie en kruid met zeezout en zwarte Lampong peper. Plaats in de oven, 25 min. op 220°C tot goudbruin.
- Werk af met geroosterde pompoenpitten, olijfolie, limoensap, granaatappelpitten en Sumac.
- Verdeel de hummus en Muhammara over een decoratieve schaal en pimp met olijfolie, Chermoula en Sumac. Werk af met Kalamata olijven, pistachenoten en munt.
- Werk de Baba Ganoush of Zaalouk af met cashew, Chili flakes en platte peterselie.
- Bak de falafel en dien alles samen op met brood en een potje Sumac.