Linzen-quinoa salade met ‘Beet Bacon’
Ingrediënten
- 1.2kg Ardo Tricolore linzenmix
- 1.2kg Ardo Voorgekookte quinoa
- 500g Ardo Rode biet spekjes
- 100g Ardo lente-ajuin
- 300g Ardo Kekererwten
- 10g Ardo Lookblokjes
- 3 dl Groentebouillon
- Tahin
- Citroensap
- Citroenzeste
- Komijn
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Methode
- Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de kekererwten toe.
- Mix de warme kekererwten in een blender samen met wat groentebouillon en de lookblokjes tot een gladde massa. Breng op smaak met tahin, citroensap, komijn, peper en zout.
- Roerbak de quinoa en de linzen samen met de rode biet spekjes in een scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout en koel terug.
- Meng de linzen en quinoa met de lente-ajuin, olijfolie, citroensap en -zeste.
- Serveer de salade eventueel met de humus.