Vegan Parmentierschotel
Met de Alpro Amandeldrink tover je een heerlijke schotel op tafel, boordevol groenten en volledig plantaardig.
Ingrediënten
- 1 kg ui, in brunoise
- 1 kg wortelen, in brunoise
- 1 kg courgette, in brunoise
- 100 g Alpro Bakken & Braden
- 100 ml groentebouillon
- 1 kg Greenway, fijngehakt
- 1,5 kg aardappelen, geschild
- O,5 l Alpro Amandeldrink, geroosterd, zonder suikers, opgewarmd (of Alpro sojadrink zonder suikers)
- 50 g geschaafde amandelen
- 50 g paneermeel
- Verstegen Provençaalse kruiden, naar smaak
- Peper en zout, naar smaak
Methode
- Verwarm de oven tot 180°
- Sauteer de groenten in de margarine. Bevochtig met de bouillon. Kruid met de Provençaalse kruiden en gaar tot beetgaar.
- Voeg het gehakt bij de groenten.
- Kook de aardappelen. Steek door een roerzeef en voeg de lauwe Amandeldrink toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groente-gehaktregeling over een ovenschotel e spuit de puree erover. Bestrooi met de geschaafde amandelen en het paneermeel. Bak af in de oven tot de amandelen goudbruin zijn.
Per persoon:
150 g aardappelen - 250 g groenten - 100 g vleesvervanger