Veggie tots met dip van bloemkool en witte bonen
Ingrediƫnten
- 1 kg veggie tots - Ardo
- 200 gr bloemkoolpuree - Ardo
- 100 gr witte kidneybonen - Ardo
- 1 theelepel knoflookblokjes - Ardo
- 1 theelepel rozemarijn - Ardo
- 1 theelepel tijm - Ardo
- 2 eetlepels tahini sesampasta - Al'Fez
- 50-80 gr natuurlijke yoghurt (of Alpro's Greek nature voor een vegan versie)
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- sap en zeste van 1:2 citroen
- pijnboompitten
- peper en zout
Methode
- Ontdooi de bloemkoolpuree.
- Hak de knoflook fijn.
- Meng de bloemkoolpuree met de look, kidneybonen, yoghurt, tahini, olijfolie, citroensap en -zeste, tijm, rozemarijn, zout en peper.
- Hak alles fijn tot een gladde dip. Voeg eventueel wat water toe als de dip te dik is. Kruid bij naar smaak en plaats in de koelkast.
- Bak de veggie tots in de oven volgens de verpakking.
- Werk de dip voor het serveren af met wat olijfolie, geroosterde pijnboompitten, peper en zout.
- Presenteer de tots op houten stokjes met de dip.