Chinese 'crispy-chili' Udon noedels

Een 'snel klaar' receptje uit Greenway's kookboek 'no meat, no nonsense'

Chinese Udon Noodles 771
  •  4 personenp
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Pasta
  •  4 personenp
  •  0minutenmin
  •  Hoofdgerecht, Vegetarisch, Veganistisch, Lactosevrij, Pasta

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels bakboter of olijfolie
  • 1 kg versneden wokgroenten (wortel, prei, Chinese kool, paprika, peultjes…)
  • 4 x 200 g udon-noedels
  • 200 g teriyakisaus
  • 40 g sojasaus
  • 80 g crispy chili-olie
  • 100 ml water
  • 400 g diepvries Greenway fijngehakt
  • fijngesneden chilipepertjes en gebakken uitjes (ter versiering)

Methode

  1. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de vetstof in een wokpan. Voeg er de groenten aan toe en wok die een paar minuutjes. Voeg er de knoflook aan toe en meng alles nog even goed.
  3. Voeg er nu de noedels aan toe en giet er de teriyakisaus, sojasaus, crispy chili-olie en het water over. Zet het vuur iets lager en roer het geheel voorzichtig om, zodat de noedels mooi door de groenten en saus gemengd worden en alles egaal gaart.
  4. Voeg er als laatste het fijngehakt aan toe. Wok nog even kort door en klaar is Kees.
  5. Versier het gerecht met fijngesneden pepertjes en wat gebakken uitjes.

"Dit gerecht maak ik heel regelmatig thuis klaar als ik iets later thuiskom van mijn werk en geen tijd heb gehad om eten voor te bereiden. Het gerecht is eenvoudig, snel klaar en een echte smaakbom… Heel het gezin is fan! Laat je niet afschrikken door de ‘crispy chili’, die is helemaal niet zo pikant als je zou denken. Je vindt ze in sommige supermarkten, maar zeker ook in Aziatische speciaalwinkels. Echt handig om zo’n potje in huis te hebben."

Paul Florizoone (Greenway)

Fotografie
Foodphoto

Blijf op de hoogte